BANKEKJØTT

 

Bankekjott fra Borgestad Gard

Bankekjøtt og lårtunge er mest egnet som kokekjøtt siden det ikke mørner like godt som de andre stykningsdelene. NB! Skjær bort eventuelle seige hinner på utsiden av kjøttet før tilberedning. Lapskaus er enkelt og godt. Det er i tillegg en gammel norsk tradisjonsrett. Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner. Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong.

 

Tilsett grønnsaker (gulrot, kålrot og persillerot) og poteter skåret i terninger og la alt trekke på middels varme til alt er mørt. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtete, men pass på at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper. Serveres med flatbrød og tyttebær. Soucekjøtt er også relativt enkelt å lage. Skjær opp bankekjøttet i 1 cm tykke skiver, kjøttet kokes mørt i vann tilsatt salt og pepper. Bruk hvetemel til jevning.

Tilsett fløte og geitost etter smak. Som tilbehør brukes kålrabistappe eller grønnsaker og poteter. Bankekjøtt kan også stekes mørt ved minimum 12 timers steking på 70 grader. Resultatet blir mørt og saftig kjøtt. Prøv gjerne ut oppskriften før du inviterer venner og familie. Kjøttet kan også marineres før bruk.