Bresert oksebog Borgestad

Av Villa Fløyen
Til 4 personer

1 kg oksebogstek bindt opp
2dl sherry
2dl rødvin
4 dl oksekraft(ikke redusert)
2 gulrøtter
½ sellerirot
1 løk
½ purre kun det hvite
20 g tørket steinsopp
10 g tørket morkel
3-4 timiankvister


Brun steken godt i litt olje på medium varme. Legg over i en ildfast form. Tilsett grovhakkede grønnsaker og de resterende ingrediensene. Ha over dobbelt lag med aluminiumsfolie og stek ved 175 grader til steken har en kjernetemperatur på 70 grader. Dette tar ca 1,5 til 2 timer. Ta steken ut(holdes varm i folie) og sil kraften gjennom en finmasket sil. Kok kraften sakte inn til den begynner å tykne litt. Ha litt salt og pepper på steken og server med en potet og selleripurè med trøffel og gjerne savoykål og sopp.