"Luksuskarbonader"

Av Villa Fløyen

Gir ca 10 karbonader

1 kg nykvernet karbonadeig/kjøttdeig (kvernet 2 ganger)
2 egg
2 dl h-melk
2 ss potetmel
Salt, pepper 2 ss ”karbonade krydder” (et veldig harry ord igrunn)


Karbonadekrydder lages av 2ss hel allehånde, 2ss hellik og 1 revet muskattnøtt ½ ts ingefær.
Rist hele allehånde og hel nellik i en tørr panne i 2 minutter. Knus i morter el ennå bedre en kryddekvern. Riv muskat på et rivjern og tilsett ingfær og de andre krydderne.
Blandes godt og brukes i karbonader.
Kjør så kjøttdeigen sammen med salt, pepper og krydder med grind i en kjøkkenmaskin. Ha så i egg og potetmel. Spe med melk. Stek en prøvekake for å se om det trengs mer salt/krydder. Stek i olje(raps,solsikke) på medium varme, tilsett 1 ss el 2 med smør når du snur de. Øs brunt smør over de under stekingen.

Bruk samme oppskriften til kjøttboller bare dropp ”karbonade krydderet”. Tilsett isteden 2 fedd hvitløk, finhakket og 1 dl finhakkede urter(basilikum, bladpersille, estragon)

1 ss nymalt cumin. Form til små runde kjøttboller på ca 40-50 gram(Du får ca 30-35 stk). Bruk til spaghetti med god tomatsaus og parmesan eller som en tapasrett servert i tomatsaus med mye sherry.

TIPS: Prøv og kombiner 1/3 medister- ,1/3 lam- og en 1/3 oksedeig til kjøttboller. Dette gir god smak.