Oksekraft

Av Villa Fløyen

2 kg oksebein
2 gulrøtter
1 liten selleri
1 purre(kun det hvite)
2 løk
3 ss tomatpurè
½ ts hel sort pepper
1 stjerneanis
Timian, rosmarin estragon bindt opp med hyssing
5 dl rødvin
3 liter kaldt vann


Brun oksebein ved 200 grader i 45 minutter til 1 time. Hell av fettet. Skrell og kutt grønnsakene i grove biter. Fres grønnsakene i litt olje, i en kjele til de tar farge, tilsett tomatpurè underveis. Ha på oksebein, rødvin og kaldt vann. Tilsett krydder og kok kraften i ca 6 timer. Skum av hele tiden. Kraften skal ikke fosskoke, bare så vidt boble rundt kokepunktet. Sil gjennom en fin sil, og kok inn til 1/3. Sil på nytt. Frys i isbitposer og bruk etter hvert.