TINING AV KJØTT

I forhold til tining anbefales det langsom tining. Matprat anbefaler tining i kjøleskap. 10 timer pr. kg kjøtt er en tommelfingerregel. Min erfaring er at kjøttet trenger lenger tid i kjøleskapet. De færreste planlegger en middag flere dager i forveien. Personlig tar jeg opp kjøttet kvelden i forveien og legger det på kjøkkenbenken. Resultatet blir bra. I nødstilfelle kan også frossen kjøttdeig tines rett før tilberedning. Dersom middagen ikke er så godt planlagt (og det kan ofte skje dersom jeg skal lage hverdagsmat) kan du likevel tine kjøttdeig raskt. Legg vakuumposen i varmt vann i kjøkkenkummen i ca. 20 minutter. Hvis du for eksempel skal lage spagetti og kjøttdeig rekker du å tine kjøttet før spagettien er ferdig. Hvis kokeplata og stekepanna er varm på forhånd går det kjapt å steke kjøttdeigen.
Kjøttpakkene inneholder følgende produkter:

  • Kjøttdeig/karbonadedeig
  • Hamburgere eller bibringe
  • Bankekjøtt
  • Grytekjøtt / strimla biffkjøtt
  • Biffer og fileter
  • Steker

 

Se ellers artikler i denne menyen for hva du kan bruke kjøttet til.