KJØTTDEIG/KARBONADEDEIG

 

Kjøttdeig fra Borgestad GardVi leverer en blanding av karbonadedeig og kjøttdeig med ca. 10 % fett. Kjøttdeig og karbonadedeig inneholder hhv. 14 og 5 % fett. Ofte blir kvernet kjøtt fra kjøttfe kalt ”biffdeig”. De fleste har sikkert opplevd at det kan skilles ut vann under steking. Kjøttet er ikke tilsatt vann eller is, men kjøttdeig inneholder naturlig mye væske. For å unngå dette kan du prøve langsom tining i kjøleskapet (ca.10 timer) og mindre kjøtt i panna (150-250 gr). Dvs. at 0,5 kg kvernet kjøtt stekes i 2-3 omganger slik at panna beholdes glovarm (tetter porer i kjøttet). Biffdeig kan brukes i følgende retter:

  • Spagetti bolognese (spagetti med kjøttdeig og tomatsaus)
  • Spagetti med ostelokk (koke spagetti og steke kjøttdeig, bruk ildfast form og legg ost over med oreganokrydder tilslutt
  • Varmes i ovnen til osten har smelta.
  • Karbonader
  • Kjøttkaker
  • Kjøttboller
  • Hamburger
  • Chili con carne
  • Taco/fajitas
  • Gryterett
  • Pizza
  • Spagetti med kjøttsaus