OKSEKJØTT

oksekjott1 

I 2003 begynte vi å selge kvalitetskjøtt direkte fra gården. Vi produserte eget storfekjøtt til 2018. Fra 2019 inngikk Borgestad Gård samarbeid med en gård på Sørlandet som har charolais kjøttfe og produserer kvalitetskjøtt med de samme krav til dyrevelferd som vi har. Kjøttkvaliteten måler vi på kjøttfylde, mørhet, saftighet og smak. Ekstra mørning er alfa og omega for en positiv matopplevelse.

Vi selger pakker på 10, 20 og 30 kg. Pakkene inneholder ca. 40 % kjøttdeig/karbonadedeig, 10 % grytekjøtt, 10 % bibringe eller hamburgere, og 40 % biffer, fileter, steker og bankekjøtt. Alt kjøtt er vakuumert og merket. Kjøttet stammer enten fra okse eller kvige som er 1,5 år. Kjøttet er 100 % rent, uten salt, is eller andre tilsetningsstoffer.

Hamburgerne vi leverer består av 100 % storfekjøtt. Tidligere leverte vi ferdig frosne burgere. Men for at burgerne skal oppleves mer «ferske» ved steking leverer vi nå 500 gram hamburgerråstoff. Dvs. at det kan lages 4 burgere på 125 gram. Tin kjøttet og del i 4. Form burgerne mest mulig runde og flate, og tilsett salt/pepper og annet krydder.

Vi leverer også en blanding av karbonadedeig og kjøttdeig med ca. 10 % fett. Kjøttdeig og karbonadedeig inneholder hhv. 14 og 5 % fett. Ofte blir kvernet kjøtt fra kjøttfe kalt ”biffdeig”. De fleste har sikkert opplevd at det kan skilles ut vann under steking. Kjøttet er ikke tilsatt vann eller is, men kjøttdeig inneholder naturlig mye væske. For å unngå dette kan du prøve langsom tining i kjøleskapet (ca.10 timer) og mindre kjøtt i panna (150-250 gr). Dvs. at 0,5 kg kvernet kjøtt stekes i 2-3 omganger slik at panna beholdes glovarm (tetter porer i kjøttet).