SVINEKJØTT

I 2009 startet vi med frilandsgris. Vi selger kvarte, halve eller hele griser. Kjøttet er ferdig nedskåret, vakuumpakket og merket. En kvart gris veier 15-20 kg. Pakka består av indrefilet, ytrefilet, nakkekoteletter, koteletter, tynnribbe, medisterdeig, flatbiff, knoke, beinfrie skinkesteker og sideflesk. Smaken er meget god!

Grisene på Borgestad Gård lever et fritt og fint liv. De elsker å rote i jorda og tar gjerne et sølebad etter en regnskur. Hvis sola steker, legger de seg i ei lun skyggebu. Grisene trives godt sammen. De ligger ofte i en stor flokk og sover tett inntil hverandre.

 

Grisene får en allsidig diett bestående av grønnsaker, frukt, bær, sopp, urter, brød og melk. I tillegg har de tilgang på friskt vann og kraftfôr med mineraler og vitaminer. På sommeren får de servert jordbær som dessert noen dager. De spiser også eikenøtter som setter en fin smak på kjøttet. Mange mener at verdens beste spekeskinke kommer fra Sørvest Spania. Her spiser de mørke grisene også eikenøtter. Gris fra Parma får bl.a. myse fra parmesanost. Griser elsker sopp. I Italia ble grisen tidligere brukt for å finne den eksklusive Trøffel-soppen.

Våre griser er av rasen Noroc. Noroc er bedre kjent som edelgris, og er blanding av Duroc, Landsvin og Yorkshire. Unik kjøttsmak påvirkes av variert kosthold, frihet og lykke!

5677223

   Bilde: matprat.no

 

Bilde 023 speke

 

Ønsker du å bestille svinekjøtt av oss kan du gå til vår bestillingside - klikk her